donderdag 29 maart 2012

Jawaddedadde!!

500 liter (milieuvriendelijke!) verf + 2.000 auto's = straatkunst.

Carry Goossens start kippencampagne

ZELZATE - TV-vedette Carry Goossens (FC De Kampioenen, Lili en Marleen, Code 37, …) gaf woensdag de start van de vijfde kippencampagne van IDM in haar zes gemeente (Lochristi, Lokeren, Moerbeke, Wachtebeke, Zele en Zelzate) door officieel de kippenren in basisschool ‘De Reigers’ in de Leegstraat te openen. ‘In totaal werden al 24 kippen aangekocht door onder andere leerlingen van het tweede leerjaar’, aldus directeur Brigitte Van Assel.
Artikel met foto's


IKANDA

Het is bijna zover.... hier krijg je al een voorproefje van een super leuke dag :-D
IKANDA


Sms winnaar

Onze leerlingen deden mee aan een wedstrijd van de middenschool. In het 6de leerjaar waren Arne en Daan de gelukkigen. Zij winnen elk een bioscoop ticket. let op meiden van het 6de, deze heren zoeken nog een cinema date ;-)

zaterdag 17 maart 2012

Jawaddedadde!!

Dergin Tokmak raakte op jonge leeftijd verlamd aan beide benen, maar schopte het toch tot artiest in Cirque du Soleil. Verbazingwekkend hoe hij zijn krukken doet grooven op dubstep.

donderdag 15 maart 2012

Jawaddedadde!!

‘Je kan niet vroeg genoeg beginnen trainen als je een topsportertje wilt kweken’, moeten de ouders van deze uk gedacht hebben. Maar kan deze baby beter pingpongen dan jullie??? De Meester vindt alvast van wel :-p

woensdag 14 maart 2012

Jawaddedadde!!

Weet jij hoe steden er vanuit de ruimte uitzien als het donker is op aarde? In dit foto-filmpje kun je het zien! Kijk maar eens goed, dan kun je de zelfs autowegen zien liggen! De foto's zijn gemaakt vanuit satellieten die in een baan om de aarde zweven.

Actua

Deze morgen, in de mailbox van 6B....

Beste meester,

Deze nacht is er een ongeval gebeurd met een Belgische schoolbus, ze waren op terugweg van skiklasse.
Ongeveer 28 doden waarvan 22 kinderen.
Dit gebeurde in een tunnel.
Het is misschien een aangrijpend onderwerp voor nu eens op de blog te zetten.
Iskander

maandag 12 maart 2012

Jawaddedadde!!

Vliegtuigen hebben soms last van te veel wind. Als een vliegtuig veel wind mee krijgt bij het landen, kan hij moeilijk remmen. Maar een vliegtuig mag ook niet te veel wind van de zijkant krijgen (dwarswind). Vliegvelden houden daarom soms een stop. Dan is er een paar dagen geen vliegverkeer mogelijk. Totdat de wind weer gaat liggen.

vrijdag 9 maart 2012

Zwerfvuilactie

Naar jaarlijkse gewoonte gaan we ook dit jaar terug de straat op om het zwerfvuil te verzamelen. Wat liggen sommige straten er vies bij :-(

Jawaddedadde!!

Wat deze ober kan, moet je maar niet thuis uitproberen! Hij loopt met veertien glazen gloeiend hete thee door het restaurant!

donderdag 8 maart 2012

OVSG kookproef 6B

pfffffff stress stress stress... iedereen had er last van, behalve de meester :-p

Jullie hebben het allemaal fantastisch gedaan. Echte keukenprinsesjes (dit geld ook voor de jongens :-D) en mama's en papa's: wat was het smullen. Laat die bengeltjes maar eens wat meer koken thuis, ze bewezen dat ze echt wel chefs zijn!!!


we mogen de middenschool natuurlijk niet vergeten bedanken!! zonder hen waren deze lekkere gerechtjes niet mogelijk!

opruimen!!!

We ruimen het bosje aan de speelplaats op, zo kunnen we er een fantastisch mooi speelbos van maken!!
aan alle helpende handen: BEDANKT!!!!


we vonden zelfs een heleboel kikkers, let op: vergis je niet... Iskander is niet de kikker maar wel het beestje op zijn hand! :-p

Van we ruimen het speelbos op!!!

dinsdag 6 maart 2012

Jawaddedadde!!

Het poollicht is een geweldig mooi kleurspektakel in de lucht. Hoe het ontstaat is een ingewikkeld verhaal! Poollicht ontstaat doordat de aarde een soort magneet is. De noordpool en de zuidpool zijn de uiteinden. De zon zendt elektrische deeltjes uit die worden aangetrokken door de polen. Met grote kracht komen deze deeltjes van de zon in onze atmosfeer. Hier botsen ze met gassen, zoals stikstof en zuurstof. Bij zo'n botsing ontstaat licht!

maandag 5 maart 2012

zaterdag 3 maart 2012

Jawaddedadde!!

In Arkansas in de Verenigde Staten viel in 2011 wel heel veel sneeuw op één dag.

donderdag 1 maart 2012

Jawaddedadde!!

Dit is een Zipflbob. Dat is een supersnelle slee. De Oostenrijker Frederik Eiter haalde er een wereldrecord mee. Hij ging met 157,34 kilometer per uur van een berg af!