maandag 29 oktober 2012

jawaddedadde

De piramide van Cheops is misschien wel het beroemdste gebouw ter wereld. Hoe de oude Egyptenaren dit 146 meter hoge wereldwonder hebben gebouwd? Dat proberen wetenschappers al eeuwen te ontdekken. Er zijn wel 2 miljoen blokken steen voor gebruikt die wel 2500 kilo wegen. Een wetenschapper heeft een 3D-computermodel van de piramide gemaakt. Loop je mee?

zaterdag 27 oktober 2012

GAME

Jullie spelen al graag eens een spelletje!! Maar misschien is het wel leuk om eens een oud spelletje te spelen, eentje uit de tijd toen meester Rogier nog een eigentijdse playstation had... toen noemde dit een "sega" :-s jawaddedadde....


Super Sonic


Want free myspace games? Click here!! Games1.org

donderdag 25 oktober 2012

Nieuw maandthema dessert maken

Het nieuwe maandthema is een dessert maken. We gingen naar de keuken van de middenschool om te zien hoe de keuken eruit ziet.iedereen kijkt er al naar uit :-) Sander 6B

dinsdag 23 oktober 2012

maandag 22 oktober 2012

Jawaddedadde

Speelgoedauto's? Nee hoor. Hier racen twee échte auto's over een spectaculair parcours.

vrijdag 19 oktober 2012

Jawaddedadde

Het komt steeds vaker voor: onderwaterbruiloften. Met behulp van bordjes met tekst beloven stelletjes elkaar de eeuwige trouw. En soms komt er wel eens een dolfijn voorbij! Die snappen er maar niks van...

jawaddedadde

Flossen met vissen

Sommige vissen zwemmen altijd in de buurt van een walvis. Ze kunnen zo goed in de gaten houden of er kleine visjes of plankton achterblijven tussen zijn baleinen! De walvis vindt dat geen probleem. Want met hulp van deze poetsvissen blijft zijn mond lekker schoon. De dappere visjes deinzen ook niet terug van een haaienbek vol tanden. Kijk maar in dit filmpje.

woensdag 17 oktober 2012

actua/ W.O.

In de les W.O. zagen we hoe mensen in de 19de en 20ste eeuw heel veel jacht maakten op dieren zoals; de vos, olifant, tijgers... nog steeds is dit een groot probleem in onze wereld, dat bewijst het volgende artikel.

Jawaddedadde!!

Albino-dieren

Sommige dieren hebben geen kleur. Dat komt doordat ze al vanaf de geboorte een stofje missen dat 'melanine' heet. Zulke dieren heten albino-dieren. Het is heel bijzonder als je albinodieren ziet, want ze komen weinig voor.

HERINNERING middenschool nieuws!!

Doe mee aan de prijsvraag van de middenschool (terug te vinden in het krantje het "SMS'je") er is een cinematicket te winnen!!!

Stuur een mailtje naar ms.zelzate@rago.be met het antwoord op volgende vraag:


Wat is de naam van de twee leerlingbegeleidsters van onze Middenschool.
vergeet je naam, school en uiteraard het antwoord niet te vermelden in je e-mail

(een tip van jullie meester: neem eens een kijkje op de website van de middenschool ;-)



dinsdag 16 oktober 2012

maandag 15 oktober 2012

jawaddedadde!!

Spin als snack

Bijna 80 procent van de mensen op aarde eet dagelijks insecten. In Thailand staan zelfs kraampjes langs de weg waar je gefrituurde kriebelbeesten kunt eten. Dit filmpje is gemaakt in het buurland Cambodja, waar ze behalve insecten ook spinnen eten als tussendoortje!

vrijdag 12 oktober 2012

jawaddedadde!!

Luiaard met algenkapsel

Diep in het regenwoud leeft de luiaard (dus hij komt ook voor buiten de klassen van het 6de ;-). Maar hij is niet alleen! Hij leeft samen met algen. Hij hangt het liefst ondersteboven in een boom te tukken. Ondertussen is zijn vochtige en ruige vacht een prima opvangtehuis voor de algen. Ze groeien in de groeven van zijn haren en kleuren zijn grijsbruine vacht groen. Het is de perfecte camouflage voor de luiwammes tegen roofdieren.

woensdag 10 oktober 2012

Recordpoging auto-proppen

Een groep studenten van een Japanse dansschool deed op televisie een poging om het wereldrecord 'Meeste mensen in een Mini Cooper' te verbreken. Op 5 mei 2011 lukte dat. 21 studenten propten zich in de kleine auto! In dit filmpje zie je hoe dat er ongeveer heeft uitgezien in een poging met 17 mensen.

maandag 8 oktober 2012

Grootste hond ter wereld

Zouden de baasjes van Giant George geweten hebben dat hun puppy uit zou groeien tot zo'n grote joekel? De Amerikaanse reus is 1 meter en 9 centimeter lang! Op 15 februari 2010 officieel vastgesteld dat Giant George de grootste hond ooit is. De Deense Dog weegt 111 kilo en eet elke maand zo'n 50 kilo voedsel

Het Beroepenhuis

De kennismaking met de vele verschillende beroepen is begonnen :-D

vrijdag 5 oktober 2012

Vliegtuigen bouwen

In klas vouwden we vliegers, daarna mochten we proberen om ze zo ver mogelijk uit het raam te laten vliegen.... Maarten stak er met kop en schouders bovenuit!!

Jawaddedadde!! De Zon

Komeet ploft in zon

Onze zon bestaat vooral uit gloeiendhete gassen. Op het oppervlak van de zon borrelt en kookt het! Wat er gebeurt als je daar een komeet ingooit, zie je in dit filmpje. Je kunt daar maar beter niet in de buurt zijn op dat moment...



Gasexplosie uit de zon

De temperatuur in de zon kan oplopen tot 15 miljoen graden! In die hitte ontstaat een kernreactie waarbij waterstof verandert in helium. En daarbij komt warmte en licht vrij. Die energie ontsnapt pas na miljoenen jaren naar de oppervlakte van de zon. Daar koken, ploppen en exploderen de gassen, zoals hier in het filmpje.



Prachtig poollicht

Zonnewinden zorgen niet alleen voor schade. Ze veroorzaken ook iets heel moois: het poollicht. Als de deeltjes van de zon onze atmosfeer binnen komen, gloeien ze op in de mooiste kleuren.

Zeepkisten race

Zondag 28 oktober doet het ontwerp van familie Talpe mee aan de zeepkisten race! Ga supporteren aan de brug van Zelzate!

donderdag 4 oktober 2012

Kampioen in het zesde

Afgelopen weekend eindigde Ruben op de eerste plaats op het judotoernooi. Goed op weg naar Belgisch kampioen! We duimen mee!

woensdag 3 oktober 2012

jawaddedadde!!

Vrije vleugel val

Bij deze levensgevaarlijke sport heb je een speciaal pak aan waardoor je kunt zweven na een sprong van een hoge berg. Het pak heeft aan beide kanten een soort flappen, net als bij de vleugels van een vleermuis. De bedoeling is dat je zo dicht mogelijk langs bergtoppen en rotswanden raast. Natuurlijk blijf je niet voor altijd in de lucht zweven. Dus aan het einde van de sprong gaat er een parachute open!