vrijdag 28 oktober 2016

En wij hebben gewonnen! Jiha

De zombies van het zesde leerjaar hebben de juf gedood... Hierdoor hebben wij  de halloweenwedstrijd op school gewonnen YES! Bedankt Wendy, het was heerlijk!
Hieronder onze griezelige foto's


maandag 24 oktober 2016

Naar het bos

We zijn gestart met een nieuw maandthema"het bos". We hebben vrijdag eens op school gekeken welke bomen wij allemaal hebben. Dit hebben wij gedaan met een determinatietabel. Nadien hebben wij nog een echt bosspel gespeeld, stratego.



maandag 17 oktober 2016

My machine

Vandaag werden wij echte uitvinders! Onze klas werd uitverkozen om deel te nemen aan het mymachine project. Samen met studenten van de hogeschool van Kortrijk hebben wij onze eigen machine ontworpen( deze machine zal later ook echt gemaakt worden en werken! Hoe cool is dit?) 

De dag ging van start met een spelletje "stoelendans". Dit spel heeft ons onderverdeeld in 3 groepen! In deze kleine groepjes gingen we verder aan de slag. We kregen de opdracht om onze eigen machine te ontwerpen! We hadden heel wat ideeën; een verdubbelaar, een teletijdmachine, een vliegmachine, een printer die eten kon printen,... 
Uiteindelijk hebben we zelf mogen stemmen welke 5 machines de beste waren. Onze top 5 zag er als volgt uit: een sla je tanden recht machine, een verdubbelaar, een zangmachine, een vliegmachine en een wc-rol-stopt-nooit-machine. Deze laatst werd dan verkozen tot onze klasmachine.

In de namiddag hebben we allemaal een wc-rol-stopt-nooit-machine geknutseld. Deze hebben we op het einde van de dag mogen voorstellen en we hebben ook moeten uitleggen hoe ze werkt.
De studenten van de hogeschool hebben onze ontwerpen mee en nu gaan ze een prototype maken van onze machine! De dag eindigde met de officiële overhandiging van de mymachine diploma's.

Uiteindelijk zal onze machine gemaakt worden door studenten van het atheneum van onze school!
Van een leuke samenwerking gesproken!


donderdag 13 oktober 2016

Kleutersportdag


Vandaag hebben wij de kleutertjes een sportieve dag bezorgd. Wij hebben allemaal rond het thema dieren een spel uitgewerkt! Het was een koude, maar leuke voormiddag.